Paintball Summercamp 2024 raportti Monday July 15 2024, 1:45 PM
PH Paintball
Ylläpito
Paintball Summercamp 2024 raportti

Mitä meille tapahtuikaan ensimmäisellä kotimaisella paintball-leirillä, miten mentiin päivästä toiseen? Lue huippujännittävä raportimme  

Ensimmäisenä päivänä leiriläiset saapuivat Faneerinrannalle kokoontumiseen jossa tutustuimme majoitus ja ruokailupaikkoihin alkupuheitten kautta. Kuitenkaan viivyttelemättä matka jatkui Heinolan Hevossaaren harrastepelialuelle. Alkuun siellä tutustuttiin pelialueisiin paikallisempien pelaajien opastamana että saatiin paikat kaikille tutuiksi. Ensimmäinen tapahtuma oli käsillä kun myös varusteet esiteltiin osallistujille. Seikkailupelissä leiriläiset jaettiin joukkueisiin ja joukkueet pelasivat ohjaajia vastaan geelimerkkaimilla. Joukkueiden tehtävänä oli kerätä jokaiselta ohjaajalta yksi huivi ja palata joukkueena takaisin tukikohtaan. Nopeinten tehtävän suorittanut joukkue voitti. Tarkoituksena oli kulkea oman porukan mukana, ja ohjaajat sekä toiset joukkueet sabotoivat joukkueen etenemistä mikäli liikettä oli näköpiirissä. 

YMCA Heinola hoiti leirin muonituksen, ja söimme maittavan lounaan pelialueen katoksessa. Hyvin ruokittuna pääsimme jatkamaan pelejämme.

phsummercamp2024hsaari 1.jpg

Yhteiskuvaa leiriläisten ja ohjaajien kanssa Hevossaaren kentällä.

Merkkaimiin ja peinttiin tutustuttiin ampumakisan kautta. Lähtönopeuksia laskettiin reilusti, jotta pelaaminen olisi turvallista pienillekin (220-230). Leiriläiset suorittivat ampumakisan pareittain, eli joukkueen yhteispisteet ratkaisivat kisan. Ampuma suorituksessa oli targetit arvoltaan 1-4 pistettä, ja ohjaajaan osumisesta sai 5 pistettä. Kohde ei suinkaan ollut se helpoin, koska ohjaaja piileksi puun takana ja sai väistää. Nolla suoritusta ei yhdelläkään joukkueelle tullut.

Siirryttiin metsän puolelle pelaamaan Maskottipeliä. Maskottipelissä joukkueiden tehtävänä oli napata pelikentän keskeltä maskotti ja asettaa se oman tynnyrin päälle. Pelin voitti se joukkue jomman hallussa maskotti oli peliajan päätyttyä. Pelissä oli rajattomat lisäelämät käytössä eli osuman saatuaan pelaaja kulki käsi ylhäällä lähtöpaikan kautta uudelleen peliin, eli peli pysyi vaihtelevan ja tiiviinä koko erän ajan. Eriä päästiin pelaamaan useampi ja maskottia puolustettiin ja nappailtiin kiivaasti. 

Tämän jälkeen siirryttiin perusmuotoisen pelaamisen äärelle toisella pelikentällä. Mehut saatiin kohtuullisen hyvin puristettua energisistä pelaajistamme.

phsummercamp2024hsaari 10.jpg

Värikuulamerkkaimilla päästiin pelaamaan ensimmäisen kerran Hevossaaren metsäkentällä.

Kun pelit oli pelattu siirryimme takaisin Faneerinrannalle syömään YMCA Heinolan koripallokentän yhteydessä olevaan ruokalaan. Vapaampana iltaohjelmana käytiin kävelyllä Dorkin puistossa, lintutarhalla, sekä maisemia ihasteltiin. Iltapalan jälkeen oli aikaa pelata vielä koripalloa, sulkkista sekä käytiin lyhyellä iltauinnilla rannassa. Sitten lepäämään YMCA hostelliin!

phsummercamp2024raportti5.jpg

YMCA Heinolan koripallohalli sijaitsee samassa yhteydessä ruokailupaikan kanssa, joten leiriläiset intoutuivat käyttelemään sitä suunnilleen joka kerta kun paikalla käytiin

Toisena päivänä aamupalan jälkeen suuntasimme Vierumäen Paintball Areenalle. Nuoremmat tähtiohjaajamme ottivat kokeneempien kanssa poppi- ja slaiditreeniä samalla kun vanhemmat ohjaajat pitivät vähemmän pelanneille pelikoulua peliasennosta perusliikkumiseen sekä ampumiseen. Sää valitettavasti ei ollut kaikkein suopein eikä ennusteiden mukainen, sillä ukkoskuuro sateineen vesitti pitkin päivää, ja harjoituksia jouduttiin välillä tekemään sateessa ja kuulattomana katoksessa, mutta kentällekin päästiin kuurojen välissä. Lounaan jälkeen alettiin pelaamaan pelejä sen mukaan mitä innokkaita saatiin kentälle aina 5v5 peleistä 1v1 matseihin. Pelipäivä paketoitiin yhdessä siivoamalla kenttä ennenkuin lähdettiin takaisin Faneerille. 

phsummercamp2024vmaki 34.jpg

Pelaamista Vierumäen paintball-kentällä

Sää parani iltaa kohden, joten pääsimme auringossa Flowparkkiin kiipeilemään porukalla. Maininnan arvoisesti onnistuimme sulkemaan yhden radan sekä työllistämään liki koko kiipeilypuiston henkilökunnan hetkellisesti  . Kokemus oli itsensä voittamista hyvässä porukassa. Illalla vielä virtaa riitti pelailla korista ja sulkapalloakin. 

phsummercamp2024flowpark 31.jpg

Kiipeilyä Flowparkissa Vierumäellä iltaohjelmana.

Viimeisenä päivänä aamupalan jälkeen suoritamme majoitustilojen siivouksen ja suuntasimme vielä paikoillaan olevaan Reball-halliin majoituksen vieressä Faneerinrannassa. Sillä välin kun syndejä puhallettiin ja leiskaa rakennettiin, kokeneet tekivät omatoimisesti slaidi drillejä ja uusille otettiin opastus slaideihin, koska niitä ei ennätetty käydä Vierumäki päivässä lävitse. Nopeasti opittiin sivu ja teräsmies slaidin vauhditon kaava, millä lähteä opettelemaan kotona. Harjoituksien keskelle muodostui myös kokeneimpien ryömintä kilpailu johon myös muutkin osallistuivat ja kokeilivat nopeaa etenemistä erityyleillä.

Varsinainen huipentuma leirille olikin Suomen ensimmäinen GelMasters 2024 2v2 turnaus, johon joukkueita saatiin 6 kpl. Peleissä pelaajat hyödynsivät hyvin leirin aikana harjoittelemia poppi- ja slaidiharjoituksia ja finaalipeleissä vääntö oli hyvinkin tasaväkistä seurattavaa. Turnaustunnelma viimeisteltiin palkintojen jaolla josta alla voittaja joukkue Santeri/Roope, toisena joukkue Veeti/Joona ja kolmantena joukkue Niklas/Lyydia. Onnet ja kiitokset kaikille pelaajille!

phsummercamp2024faneeri 3.jpg

Geelikuulapelejä Heinolassa Faneerinrannan reball-hallilla päätöspäivänä.

Leiri oli kokemuksena avartava meillekin seurana, sopivan kokoinen ja saimme rauhassa sekä turvallisesti opiskella leirin pyörittämistä YMCA Heinolan moneen kertaan testatun valmiin mallin mukaisesti. Näitä aiomme tehdä lisää, tule mukaan!

Kiitos yhteistyökumppanit!

YMCA Heinola
Paintball.fi
Faneerin Kiinteistöt Oy

Valokuvagallerioita: