Heinolan harrastusmalli ja gelball-pelit Tuesday May 9 2023, 9:57 AM
PH Paintball
Ylläpito
Heinolan harrastusmalli ja gelball-pelit

Jos ulkoilijat ihmettelevät outoja rakennelmia Heinolan Urheilupuistossa, kyseessä on Päijät-Hämeen Paintball ry:n ja Heinolan kaupungin yhteistyönä toteutettavasta harrastemallin mukaisesta gelball-pelialueesta. Pelejä järjestetään toukokuun ajan ala- ja yläasteen oppilaille, viisi tuntia viikossa. Pelien ajaksi kenttä suojataan verkolla joka poistetaan aina pelien jälkeen yöksi.

Pelialuerakennelma poistuu koulujen päättyessä ja alue palaa entiseen asuunsa. Käytettävät pelimateriaalit ovat luontoystävällisiä eivätkä aiheuta sotkua. Toivotamme kaikki lapset ja nuoret tervetulleiksi kokeilemaan harrastemallin puitteissa.

Pelialueeseen saa käydä tutustumassa vapaasti, uskaliaasti toivomme sen säilyvän pelikunnossa harrastemallin loppuun asti.

Mitä on Gelball


Gelball eli kotoisammin geelikuulapeli on joukkuepeli joka muistuttaa pelitavaltaan paintballia eli värikuulapeliä. Pelin tavoitteena on merkata koko vastustava joukkue kuulaosumalla ja näin ollen poistaa heidät pelistä.

Paintballista poiketen käytettävät merkkaimet ovat pieniä ja kevyitä, kuulat eivät jätä jälkiä vaatteisiin ja osumaenergia on noin neljäsosa sisarlajiin verrattaessa. Päijät-Hämeen Paintball suosittelee aina kaikkia paintballista kiinnostuneita juniori-ikäisiä aloittamaan lajiin tutustumisen gelball-pelien kautta.

Oheisesta linkistä videota Hevossaaressa viime syksynä pelatusta pelistä

https://fb.watch/koWcjFL21K/